Word donateur

De restauratie van metro 23 Zilvermeeuw is mogelijk dankzij de inzet van een groep toegewijde vrijwillige medewerkers. Financieel is het project ook afhankelijk van donateurs, giften, legaten en de steun van Culturele fondsen. Zo heeft de stichting al bijdragen en toezeggingen ontvangen van onder andere het Prins Bernhard Cultuur Fonds en het Mondriaan Fonds.

ANBI

Stichting Beheer Collectie Amsterdam Vervoer Museum heeft een zo geheten culturele ANBI-erkenning (Algemeen Nut Beogende Instelling). Hierdoor zijn bijdragen van particulieren voor 125% aftrekbaar van de belasting.

Ja, ik meld me graag aan als donateur.

  Word vriend

  De Zilvermeeuw heeft veel voor Amsterdam en Amsterdammers betekend. Ook voor u? Dan kunt u daar uiting aan geven door Vriend van de Zilvermeeuw te worden. U ontvangt dan minstens twee keer per jaar onze nieuwsbrief, krijgt korting op een museumbezoek en uitnodigingen voor speciale gebeurtenissen.

  Ik wil graag vriend van de Zilvermeeuw worden!

   Word sponsor

   Sponsor

   Wilt u persoonlijk of als organisatie met de Zilvermeeuw verbonden blijven? Dan kunt u ervoor kiezen om een onderdeel te sponsoren. Bijvoorbeeld:

   • nieuwe skai-bekleding interieur voor € 250 per wagenbak;
   • reparatie van de vloerdelen voor € 900 per wagenbak
   • de 24 deurbladen die we voor € 2250 per stuk kunnen herstellen
   • een reproductie van de ontbrekende bank voor € 2500
   • of € 1500 voor het herstel van de technische installatie per wagenbak.

   Financiële steun

   Wilt u de restauratie  steunen als donateur of anderszins een financiële bijdragen leveren? Neem dan contact met ons op via het formulier op deze pagina en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

   Donaties

   Donaties zijn van harte welkom. Omdat de AVM een culturele ANBI is, zijn deze fiscaal 125% aftrekbaar.

   Ons banknummer: NL07 ABNA 0409 1548 73

   Word vrijwillig medewerker

   Voor dit mooie project zoeken wij nog gemotiveerde mensen die hun steentje willen bijdragen.

   Op de werkplaats in Nieuw Vennep

   Lijkt het u leuk om de handen uit de mouwen te steken op onze werkplaats in Nieuw Vennep? Hebt u een positieve instelling en bent u iemand die graag zelfstandig en in teamverband werkt? Dan kunnen we uw hulp bij het schoonmaken en opknappen van de Zilvermeeuw goed gebruiken.

   Onze vrijwilligers kunnen rekenen op interne begeleiding en een prettige werksfeer en omgeving. Wij werken voornamelijk op vrijdagmiddag- en avond aan de metro, soms ook op zaterdag overdag. De werklocatie is het Nederlands Transport Museum in Nieuw Vennep. Eventuele reiskosten worden vergoed.

   Neem voor informatie of een oriënterend gesprek contact op met de werkgroepleider Arjen Sprengers, e-mail: vacatures@zilvermeeuwamsterdam.nl

   Communicatievrijwilliger

   Wilt u vrijwillig meewerken aan de communicatie rond de Zilvermeeuw? Wij zoeken mensen die ons kunnen helpen met het opzetten van adequate structuren, ten behoeve van de communicatie van het project, daarbij denken wij onder andere aan:

   • Het ontwikkelen van een doelgroepenoverzicht.
   • Het opzetten van een communicatiestructuur door het beheren van de  projectwebsite, het produceren van beeldmateriaal ten behoeve van de communicatie over het project via website, YouTube, instagram, drukwerk en persberichten.
   • Het ontwikkelen van het Vrienden Steunfonds voor de Zilvermeeuw.

   Voor informatie of een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met de projectleider: Karel Philippens of Jaap Nieweg, e-mail: vrijwilligers@zilvermeeuwamsterdam.nl